Târgul organizaţiilor studenţeşti

 

În ziua de joi din cadrul Forumului Organizaţiilor Naţionale din România, toţi voluntarii participanţi şi-au adunat lucruşoarele specifice asociaţiei, aduse de pe meleagurile lor şi le-au expus la câte un stand. Când au pornit din locul în care erau cazaţi, ASFI-ştii au simţit pe creştet primele picături de apă. Cu toate acestea, au continuat drumul şi, în câteva minute, au urcat în autobuz. Împreună cu ceilalţi voluntari, uniţi prin cântece şi energia tinereţii, au animat atmosfera din mijlocul de transport.

Ajunşi la faleza Dunării, ştrumfii au coborât anevoios scările şi s-au reîmprospătat cu o gură de aer. Pregătirile nu au durat foarte mult şi de îndată s-a instalat un murmur de curiozitate. Era timpul ca fiecare voluntar să analizeze specificul celorlalte asociaţii şi să le guste informaţiile şi bunătățile. Cu entuziasm în priviri, francofonii din Iaşi au început să se bucure de jocurile organizaţiilor. De la crearea mesajelor personalizate pentru OSUT (Organizaţia Studenţilor de la Universitatea de Vest din Timişoara), la întrebările de cultură generală propuse de LSFMT (Liga Studenţilor din Facultatea de Mecanică Timişoara) şi jocul de logică propus de FILOS, ideile propuse de voluntari i-au adus, cu adevărat, împreună.

20160815_211704

Legătura dintre mărinimoşii ANOSR-işti a devenit şi mai puternică la focul de tabără pregătit de organizaţia studenţească gazdă, LSG (Liga Studenţilor din Galaţi), în jurul căruia s-au înfiripat prietenii şi gânduri bune. Într-un anumit moment, au răsunat chiar urale de la mulţi ani, cu multe îmbrăţişări şi pupături… ghiciţi de ce! Era ziua de naştere a ştrumfiţei din ASFI, Ana Plumb.

.IMG_20160812_005414

În celei din urmă, a început din nou ploaia, însă ea nu a distrus voia bună. A adus, odată cu ea, sfârșitul unei zile studențești memorabile.

20160811_222445

 

Mihaela Alexandra RUSU

Post a comment