Asociația Studenților Francofoni Iași

Iohannis, quo vadis?

sursa: http://www.presidency.ro/Marți, 9 august 2016, începînd cu ora 10:40, în Aula Magna a Universității „Dunărea de Jos” din Galați , a avut loc deschiderea oficială a Forumului Organizațiilor Studențești din România, în prezența celor mai importante voci din educație și tineret. Printre invitați s-au aflat Klaus Werner Iohannis, Președintele României, prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Andrei Popescu, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, respectiv prof. univ. dr. ing. Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor din România. De asemenea, în lista celor prezenți s-au regăsit și reprezentanți din partea Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior, Federației Sindicale „Alma Mater”, Societății Academice din România, Consiliului Tineretului din România, respectiv Consiliului Național al Elevilor.

În cadrul ceremoniei de deschidere, s-a discutat despre starea actuală a învățământului superior românesc, unde fiecare dintre cei invitați și-au prezentat perspectiva și planurile instituțiilor pe care le reprezintă însursa: http://www.presidency.ro/ acest domeniu.

„Învățămîntul trebuie centrat pe student!”, a declarat Președintele României, Klaus Iohannis, făcînd referire la calitatea învățămîntului superior, acea calitate care să scoată la iveală latura competitivă a țării. Tot aici s-a discutat despre atractivitatea profesiei didactice precum și de calitatea procesului de predare.

Au fost aduse în discuții cuvinte precum asumare, priorități pe termen lung, responsabilitate sau planuri de investiții incluzînd alocarea unui procent mai mare din PIB (Produsul Intern Brut) pentru educație și cercetare. Nu a fost ignorată nici chestiunea legată de numărul de studenți aflat într-o continuă scădere, temă corelată cu capacitatea universităților de a atrage potențiali studenți prin strategii de internaționalizare a învățămîntului superior romînesc.

„Costul lipsei de investiție în educația de calitate este mult mai mare decît poate România să își permită”, a declarat șeful statului.

Urmărind cu interes fiecare zonă de discuții, studenții aflați în sală puteau fi zăriți ba ridicînd suspicioși cîte-o sprînceană, ba livrînd cîte-o observație vecinului de alături. Cîte un căscat discret era eliberat în intervale de timp neregulate în dreptul unei palme transpirate, chemînd rugător ceașca de cafea. Aplauzele prelungi și zgomotoase nu s-au lăsat deloc așteptate spre sfîrșit.sursa: http://www.presidency.ro/

Au fost studenți care au venit cu așteptări și studenți care au plecat cu așteptări, unele care s-au materializat imediat ce au părăsit sala ceremoniei de deschidere – pentru că de!, cum altfel să pleci de la o întîlnire cu Președintele Romîniei, Klaus Iohannis, decît cu un selfie, de-acum, prezidențial?
media-147075102915958100
sursa foto: http://www.presidency.ro/

de Mădălina ROBU

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2021 Asociația Studenților Francofoni Iași

Theme by Anders Norén