Asociația Studenților Francofoni Iași

Cărți poștale iscălite cu dor

Dragă ASFI,

După ce am studiat cinci luni în Lille, am știut că vreau să revin în Franța. De ce? Pentru că îmi place foarte mult modul de predare de aici și relația pe care profesorii o au cu studenții. Pentru că îmi doresc să aprofundez limba franceză. Pentru că e locul care mă motivează, de care mi se face cel mai des dor și, probabil, pentru că sunt îndrăgostită de Franța.

Cărți poștale iscălite cu dor

Așadar, am  aplicat din nou pentru o bursă Erasmus și – iată-mă: ajunsă în Grenoble pentru un semestru! Un oraș cu un farmec aparte, înconjurat de munți ce te lasă în fiecare zi cu gura căscată, plin de studenți și de… biciclete. Un oraș care îți oferă șansa să faci escapade în natură sau să urci pe munte ori de câte ori simți nevoia.Cărți poștale iscălite cu dor
Cărți poștale iscălite cu dor
Să fii Erasmus înseamnă să te descoperi pe tine, să depășești limite pe care nici nu știai că le ai. Să cunoști alte culturi, să renunți la prejudecăți și să îți dai seama că nu există doar un singur mod de a fi. Că totul e mai complex decât pare și că sunt atât, dar atât de multe lucruri de văzut și de trăit… Timp să fie! Cred că ar fi o experiență pe care fiecare student ar trebui să o trăiască.

Mi-e dor de tine, bisous!Cărți poștale iscălite cu dor

Carte poștală primită de la Dana Nițuc

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2021 Asociația Studenților Francofoni Iași

Theme by Anders Norén