Asociația Studenților Francofoni Iași

Despre Noi

Asociaţia Studenţilor Francofoni din Iaşi (ASFI) este o organizaţie non-guvernamentală, non-partizană, nonprofit, fără scop lucrativ şi independentă, remarcându-se la nivel local prin activitatea sa continuă și diversificată. Înființată pe 6 noiembrie 2001, la inițiativa lectoriței de limba franceză a Facultății de Litere din Iași, Nathalie Duplaissy, și a mai multor studenți de diferite naționalități, ASFI este cea mai veche organizație studențească de profil francofon din țară.

Începând cu septembrie 2007, Asociația este membru al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), cea mai mare federație studențească, ce are ca scop promovarea și apărarea intereselor comune ale studenților din România.

La nivel internațional, din anul 2010, ASFI este membru al Rețelei de tineret a Organizației Internaționale a Francofoniei (Réseau Jeunesse de l’Organisation Internationale de la Francophonie) și, din anul 2012, al Rețelei de organizații ale tinerilor francofoni, Francophones sans Frontières.

Naționalitatea membrilor fondatori, care proveneau din țări precum Congo, Franța, Maroc, Portugalia, Republica Moldova, România și domeniile diferite de studiu ale acestora (filologie, economie, medicină, jurnalism, științe politice, drept, geografie, arte etc) au determinat specificul ASFI, diversitatea francofonă, surprins și de motto-ul Asociației, “Fii diferit! Implică-te!”.

DEPARTAMENTE

  • Relații Externe
  • Proiecte
  • Resurse Umane
  • Imagine & IT
  • Strângere de fonduri
  • Educațional

Leave a Reply

© 2021 Asociația Studenților Francofoni Iași

Theme by Anders Norén