Asociația Studenților Francofoni Iași

În campus, s-a stins lumina mai târziu

 

În prima seară a Festivalului Zilele Studentului Francofon, în campus, s-a stins lumina mai târziu. Vremea a ținut cu noi, cerul s-a potrivit frumos deasupra noastră, în aer a dansat mireasmă de mai, și filmul Hotel Rwanda a putut rula liniștit. A strâns câteva rânduri de oameni, care cu trecerea minutelor, s-au îndesit. Unii au venit pregătiți cu pături, gustări și prieteni, alții treceau, cercetând cu priviri curioase, ca mai apoi să se întoarcă, alăturându-se nouă.

 

Drama, inspirată de atrocitățile petrecute cu mai bine de douăzeci de ani în urmă, în regiunea Rwanda, din Africa, ne-a prezentat povestea unui erou; un om care reușește să înfăptuiască schimbarea, singur, dând dovadă de curaj și o inimă deschisă. Un film dur, cu imagini aspre, dar plin de emoție și morală – asta au privit ochii curioși rătăciți prin poienița din campus.

În seara asta am simțit o liniște plăcută, am citit-o pe fețele care-și plimbau pașii pe-acolo, și-am luat și eu, pentru suflet, puțin din toate, ca să-mi fie săptămâna bună. Filmul în aer liber a dat startul activităților din calendarul nostru, iar mâine…mâine va rula Jeux d’enfants. Un film cu o aromă diferită, care va presăra cu dragoste. Așadar, nu-mi rămâne decât să te îndemn să-ți iei de mână perechea, prietenul sau, de ce nu, să îți dai întâlnire cu tine, la film.

Ah, uitasem! Uite și luminițele noastre de care suntem tare mândri! 🙂

 

de Selena CARAZĂ

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2021 Asociația Studenților Francofoni Iași

Theme by Anders Norén