• Arată că-ți pasă!

  Este binecunoscut faptul că în luna decembrie oamenii capătă o aură specială, sesizabilă prin manifestarea unei înțelegeri profunde a situațiilor mai puțin fericite în care se află semenii lor. De aceea, în apropierea sărbătorilor de iarnă organizeazăm proiectul caritabil Arată că-ți pasă, cu scopul de a consolida legătura dintre membrii unei comunități, prin fapte bune și generozitate.

  Continue reading
 • Bal Mascat

  În fiecare an, sfârșitul lunii internaționale a francofoniei aduce un eveniment singular la nivelul Iașului: Balul Mascat Francofon, desfășurat chiar în Universitate, în Sala Pașilor Pierduți. Astfel, valorile francofoniei, împletite într-un cadru plin de istorie și manifestări artistice, susțin dialogul intercultural printr-o invitație adresată tuturor studenților din Iași, indiferent de naționalitate.

  Continue reading
 • Echos Francophones

  Susținem talentul și pasiunea pentru literatură printr-un concurs de creație literară bilingv, Echos francophones. Astfel, liceenii și studenții au ocazia de a-și înscrie lucrările la această competiție plină de inspirație, având șansa de a fi răsplătiți cu numeroase premii. De asemenea, în cadrul cafenelelor literare ale proiectului, publicul iubitor de artă are șansa de a dialoga cu scriitori locali, înspre promovarea dragostei pentru cărți și creație

  Continue reading
 • Festivalul „Zilele Studentului Francofon” (ZSF)

  Festivalul “Zilele Studentului Francofon” și-a propus să aducă în mediul studențesc ieșean un proiect inedit, bazat pe amenajarea artistică a spațiului, pe elemente de artă vizuală modernă și pe arta spectacolului, pe noțiuni de educație culturală și civică, pe recondiționarea habitatului studențesc și nu în ultimul rând, pe implicarea voluntară a studenților interesați de schimbarea în bine a lumii în care trăim.

  Continue reading