Arată că-ți pasă!

Este binecunoscut faptul că în luna decembrie oamenii capătă o aură specială, sesizabilă prin manifestarea unei înțelegeri profunde a situațiilor mai puțin fericite în care se află semenii lor. De aceea, în apropierea sărbătorilor de iarnă organizeazăm proiectul caritabil Arată că-ți pasă, cu scopul de a consolida legătura dintre membrii unei comunități, prin fapte bune și generozitate.

Acesta constă în organizarea unei serii de concerte de colinde, în care interpretarea corurilor și a interpreților invitați creează o atmosferă care amintește de adevărata însemnătate a Crăciunului, cea de a dărui și de a fi mai buni. În scopuri caritabile este organizată și o tombolă, în care participanții pot fi “răsplătiți” cu premii pentru generozitatea de care au dat dovadă. Rezultatele acestui proiect se îndreaptă către ajutorarea unor familii cu o situație financiară precară, cât și spre oferirea șansei unor copii nevoiași de a petrece o zi de neuitat alături de voluntarii asociației.

Puteți vedea aici familiile pe care ne-am concentrat atenția anul acesta.

Strângerea de fonduri

Pentru a putea oferi familiilor sau persoanelor vizate de noi ajutorul financiar necesar, concretizat în bunuri precum electrocasnice, mâncare și îmbrăcăminte, avem nevoie de sume consistente. În general avem două metode prin care le obținem: donații (online și la concerte) și vânzarea debilete pentru tombola a cărei extragere are loc în seara ultimului concert, când se anunță câștigătorii.

Promovarea voluntariatului în rândul tinerilor

Considerăm că nu este necesar să așteptăm să devenim „oameni maturi și pe picioarele noastre” ca să investim timp în a-i ajuta pe cei mai puțin norocoși decât noi. Pentru a face o schimbare în societatea în care te afli nu e nevoie nici de diplomă, nici de job, nici de statut, ci doar de curaj și spirit de inițiativă. De aceea noi încurajăm tinerii, cu precădere studenții, să nu se concetreze doar pe sine, ci să învețe să identifice probleme pe care să le întâmpine mai apoi cu soluții. Viitorul acela luminos pe care îl vrem cu toții depinde de implicarea noastră civică de acum.

Organizarea unor serii de activități educative și de divertisment destinate copiilor beneficiari ai proiectului

O mare parte din atenția noastră este concetrată anual pe copii. De regulă voluntarii ASFI petrec o zi întreagă cu un grup de copii, fiecare dintre ei având un „tutore” asfi-st. Programul cuprinde activități foarte diverse, menite să-i facă pe cei mici fericiți măcar pentru o zi. Experiența de 10 ani de când se organizează ACP-ul, ne spune că impactul este major și amintirile rămân cu ei multă vreme după despărțirea emoționantă. Între tutore și copil se dezvoltă deseori un atașament foarte puternic, deși dezvoltat într-o singură zi.

Pentru a putea duce la bun sfârșit această inițiativă avem nevoie de sprijinul vostru și prin donații. Dacă sunteți în același asentiment cu noi și doriți să ajutați aceste familii să iasă din situația nefericită în care se află, apăsați pe butonul de mai jos. Pentru o transparență totală puteți urmări ce se întâmplă cu fondurile strânse, intrând frecvent pe site-ul nostru, unde vom publica sumele strânse și modul lor de utilizare. 

Donează acum