Echos Francophones

Asociația Studenților Francofoni din Iași susține talentul și pasiunea pentru literatură printr-un concurs de creație literară bilingv, Echos francophones. Astfel, liceenii și studenții au ocazia de a-și înscrie lucrările la această competiție plină de inspirație, având șansa de a fi răsplătiți cu numeroase premii. De asemenea, în cadrul cafenelelor literare ale proiectului, publicul iubitor de artă are șansa de a dialoga cu scriitori, înspre promovarea dragostei pentru cărți și creație.

Atelierele literare ale celei de-a XII-a ediții a proiectului, îi aduc în fața publicului ieșean pe doi dintre fondatorii unor publicații de mare impact în rîndul tinerilor. Astfel, pe data de 23 martie, ieșenii vor avea șansa să participe la Atelierul literar – SUBCAPITOL, unde, prin intermediul lui Laurențiu Ion, fondatorul revistei de poezie, și a echipei sale, vor asista la o prezentare a conceptului, vor discuta despre curiozitățile pe care le au și vor avea șansa să participe și la un scurt atelier de creație. Cel de-al doilea atelier, care dorește să se axeze pe partea de proză scurtă, respectînd ceea ce proiectul nostru promovează, va propune publicului ieșean o întîlnire cu Florin Iaru, unul dintre cei trei fondatori ai revistei de de proză scurtă „iocan”. Acesta va avea loc pe data de 29 martie și va avea o structură asemănătoare atelierului anterior.

Puteți urmări aici câteva imagini video de la una dintre cafenele noastre literare, din anii anteriori.

perete

    • La acest concurs pot participa toate persoanele fizice cu cetăţenie română sau cetățeni străini, având statutul de studenți sau elevi de liceu.
    • Organizatorii concursului au dreptul de a se înscrie și de a participa utilizând un pseudonim.
    • Participanții se pot înscrie cu oricâte lucrări la oricâte secțiuni doresc.
    • Creațiile literare trimise vor fi însotite în mod obligatoriu de datele personale, adăugate ca primă pagină a documentului trimis, sub denumirea FIȘĂ DE PARTICIPARE.
    • Lucrările şi fișa de participare vor fi depuse până la data de 4 aprilie 2016, la adresa de email [email protected], iar documentul va fi denumit cu numele participantului și categoria la care hotărăște să se inscrie.

Înscrie-te

Mai multe detalii despre ediția din acest an găsiți aici.

Les ateliers de création de la XIIème édition du projet amèneront le public de Iaşi à rencontrer deux fondateurs de publications littéraires qui ont eu un grand impact sur la jeunesse.

Ainsi, le 23 mars 2017, les habitants de Iaşi pourront participer à l’Atelier littéraire – SUBCAPITOL, où, grâce à Laurenţiu Ion, le fondateur de la revue de poésie, et à son équipe, ils auront l’occasion de découvrir la revue SUBCAPITOL ainsi que les curiosités qui animent ses divers collaborateurs. Cette rencontre donnera également lieu à un atelier de création auxquels les spectateurs seront libres de participer.

Le deuxième atelier concernera la prose courte, en adéquation avec notre projet, et aura lieu le 29 mars 2017. Il proposera une rencontre avec Florin Iaru, un des trois fondateurs de la revue de prose courte iocan et, sur le même modèle que le premier atelier, donnera l’occasion aux spectateurs de participer à un atelier de création.

Et vous pourrez trouver ici de plus amples informations sur l’édition de cette année.